gemeenteraadsverkiezingen

Beloftes…taktiek van de politiek

Op 8 maart 2022 verkiezingsdebat, maar er staat nog niet waar het gehouden wordt en/of de burgers er fysiek aanwezig mogen zijn om hun opgespaarde vragen mogen stellen aan onze Oirschotse bestuurders en mogen reageren!

Ik weet wel dat het wel handig is om alléén via internet te werken en daarmee alle kritische burgers uit te sluiten van lastige vragen te stellen. Héél veel burgers hebben de boosterprik al gehad en kunnen met een QR code gewoon aan het debat ter plekke meedoen én als je de anderhalve meter aanhoudt helemaal. Er komt dus een debatavond aan én met eerdere ervaringen kan ik stellen dat er precies uitgekiend wordt welke vragen er behandeld worden en wat absoluut genegeerd wordt. De hete brei wordt gemeden en men wil voorkomen dat burgers naderhand “bestuurders” er op aan kunnen spreken en hiermee dwingen de beloftes na te komen.

ZOUT publiceert elke mening. En staat ook open voor reacties.

Dat heb ik nooit gezegd!”,
“Dat heb ik nooit beloofd!”, “Dat kan ik mij niet herinneren!”, “Ik werpe dit verre van mij!” ligt vooraan in de mond. Het op- het- verkeerde- been- zetten principe en veel- beloven- en- weinig- geven- doet- een- gek- in- vreugde- leven principe is naar mijn mening de burgers dom verklaren. En niet in het belang van de Oirschotse burgers handelen, maar eigen belang en het geld en de macht gaat voor alles uitvoeren. Het rond de pot draaien en nietszeggende antwoorden , zo algemeen dat ze net zo goed een boodschappenlijstje van moeder de vrouw aan het oplezen zijn, geven.

Het valt altijd op dat ze beloven NIETS, maar we gaan er naar KIJKEN….naderhand zijn ze het vergeten en merk je dat “er naar kijken” een holle frase is.

Er wordt veel niet begrepen als het om burgers gaat die klare taal spreken en huis- tuin- en keukenvragen stellen die zelfs een kleuter begrijpt.

Wanneer komen de politici met duidelijke antwoorden op stellingen en gaan werkelijk aan de gang met de problemen die de Oirschotse burgers aankaarten en raken? Wanneer luisteren ze echt en doen er echt iets mee wat de burgers ook echt kunnen constateren dat er naar ze geluisterd is (en voor een langere periode, zeg de komende vier jaar zeker) nadat de gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest?

Gevaarlijk hé….die burgers!

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading