gemeenteraadsverkiezingen

Waarom ga je stemmen?

De beste bestuurder voor de burgers kiezen!

Die vraag heb ik menig maal te horen gekregen en mijn antwoord is simpel: “Er hebben mensen voor mij gevochten zodat ik stemrecht heb en kan gaan stemmen voor een nieuw bestuur, zowel landelijk als voor de gemeenteraad. Uit eerbied voor die mensen en voor de strijd die ze geleverd hebben, ga ik trouw.

De volgende vraag is wat lastiger: “wat of op wie ga ik stemmen?” Vroeger ploos ik alle programma’s van politieke partijen uit en keek ook nog even of ze hun beloftes over de afgelopen jaren hebben waargemaakt en in hoeverre dat gelukt is. Tegenwoordig is dat wat lastiger omdat ze hun plannen en hoe ze zaken aan willen gaan pakken niet openbaar maken. Het blijft zo bij loze kreten en onduidelijke beloften, Popie Jopie taal en geheimzinnig gedoe.

Dus kijk ik toch maar weer naar wat ze beloofd hebben, wat werkelijk uitgevoerd is, waar ze lak aan hebben gehad en hoe ze met de Oirschotse burgers omgaan. Dan wordt de keuze wel heel moeilijk op wie ik nog kan gaan stemmen. Ik ga in elk geval niet voor telkens dezelfde partij, maar voor wie in mijn ogen de beste persoon en partij op dit moment is en waar ik vertrouwen in kan hebben!

Succes met stemmen.

YMus

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading