woningbouw

Eigen inwoners eerst

Eén van de meest recente woningbouwprojecten in Oirschot: Barcelona bestaat in totaal uit 47 sociale woningen: 17 rijwoningen en 30 appartementen. © Wooninc.

Oirschot onderzoekt of woningschaarste tot voorkeursbeleid kan leiden

OIRSCHOT – Ook in Oirschot is het voor woningzoekenden zo goed als onmogelijk om aan woonruimte te komen, laat staan betaalbare, constateerde de gemeenteraad eerder dit jaar al. ,,Kan dat niet anders”, vroeg CDA-raadslid Fons Peeters, die graag meer huizen naar eigen inwoners ziet gaan. Dat wordt nu nogmaals onderzocht.

Lees verder > ED Janske Mollen 04-08-21, 12:29

Redactie ZOUT :
Een blijvend actueel thema : de woningschaarste, waaraan ZOUT de komende tijd veel aandacht wil geven.
Ook in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

De kop van het ED zouden wij echt anders gekozen hebben.
Het is ons insziens een legitieme wens van mensen om te wonen waar zij hun wortels hebben en / of een sociaal netwerk hebben. De (bruine) associatie met het voortrekken van het “eigene”en achterstellen van het “andere”, zouden we daarbij graag willen vermijden.

2 thoughts on “Eigen inwoners eerst

  1. “Kan dat niet anders in Oirschot”

    Een goeie vraag van CDA-raadslid Fons Peeters, vindt Erik Strijbos van Sociaal Progressief Oirschot, want dat kon al lang anders! Hij vindt het uitermate zuur dat er nu wel de politieke wil lijkt te zijn om prioriteit te geven aan woningzoekenden uit de eigen gemeente. Sociaal Progressief Oirschot heeft dit vraagstuk de afgelopen jaren verschillende malen aangekaart bij de wethouder (ook van het CDA), en kreeg steeds nul op het request. Het lijkt niet alleen zuur maar ook opportuun. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vizier wordt de kiezer weer gepaaid met mooie verwachtingen. Want de CDA-fractie zelf gaat er niet van uit dat voorkeurstoewijzing lukt. Dit artikel lijkt mij dan ook voornamelijk voor de bühne. En ik heb ook een vraag: hoeveel woningzoekenden waren er de afgelopen 3 1/2 jaar geholpen als de schaarste aan het begin van deze regeerperiode was vastgesteld?

  2. In de vorige raadsperiode is dit punt door de SP ook al aan de orde gesteld. Toen was de reactie van de meeste fracties dat huurders blij moeten zijn met een woning; een voorkeur voor een bepaalde gemeente was niet meer van deze tijd. Het zou ook in strijd zijn met bovengemeentelijke afspraken. Heel goed dat er nu opnieuw aandacht voor is.

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading