ZOUT

Van ZOUT naar ZOET(er)?

De belangstelling voor ZOUT groeit. Dat ziet ZOUT aan het aantal keren dat de website wordt bezocht, inmiddels 14.500 pageviews, en aan het groeiend aantal abonnees op de nieuwsbrief, 220. Blijkbaar vervult ZOUT een behoefte in Oirschot, Spoordonk en De Beerzen om nieuws over ‘wat er gebeurt’ in de gemeente met elkaar te delen en erop te kunnen reageren.

Dit horen we als redactieleden ook op straat, tijdens de jaarmarkt op 12 september jl. en in de winkel. Vrijwel altijd delen mensen hun onvrede over de handel en wandel van de gemeente met elkaar. Dat blijkt ook uit de brief, ‘Ongeruste inwoners vinden dat het bestuurlijk zo niet langer kan’, die eind mei naar de Gemeenteraad is gestuurd. In deze brief zijn ruim 25 praktijkvoorbeelden opgenomen die door de gemeente op een onbevredigende manier zijn of worden behandeld. De brief is inmiddels ondertekend door ruim 60 inwoners en wordt gesteund door vele anonieme inwoners die om uiteenlopende redenen hun naam liever niet delen met de Gemeenteraad. Zie burgers.oirschot.org

Er lijkt veel mis te gaan in de gemeente. Toch horen we als ZOUT af en toe ook dat het wel eens een beetje minder ZOUT mag. Dat er geen aandacht is voor ‘wat er goed gaat’. Daarom hierbij de oproep om als reactie op dit artikel praktijkvoorbeelden te delen die positief zijn verlopen.

Betekent deze oproep dat ZOUT ophoudt een kritisch, constructief geluid te laten horen? Nee, dat betekent het niet. Het betekent dat er in ZOUT ook ruimte is voor het delen van de goed verlopen voorbeelden. Zodat we niet van ZOUT in ZUUR veranderen en er wellicht van kunnen leren.

Nog eens nalezen waar ZOUT ook alweer voor staat? Lees dan Over ZOUT op de website.

Ritha van de Ruit

Redactielid ZOUT

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading