bezorgde burgers

Thema-avond over de invloed van burgerberaden.

Thema-avond met schrijfster ook online

Op 16 februari om 20.00 uur verzorgt Rondje Brabant Presenteert een thema-avond over de invloed van burgerberaden.

Tijdens deze avond staat schrijfster Eva Rovers centraal. De laatste jaren schrijft zij hoofdzakelijk over manieren waarop gewone mensen uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen. Zij ziet hiervoor een belangrijke rol weggelegd voor burgerberaden. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Een deel van het publiek kan live aanwezig zijn bij deze avond in Bibliotheek Helmond, maar je kunt de avond ook thuis volgen via een livestream. De deelnamelink voor de livestream ontvang je in de ochtend van 16 februari.

Eva Rovers

Eva Rovers schrijft hoofdzakelijk over manieren waarop gewone mensen uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen en over de urgentie van de klimaatcrisis. In de Tegenlicht-uitzending ’Top der Onmisbaren’ legt ze uit hoe burgerberaden boze burgers veranderen in betrokken burgers. Samen met Denker des Vaderlands Daan Roovers publiceerde ze hierover ook een opiniestuk in NRC.

Op 22 april – Earth Day – verscheen onder Eva’s redactie Nu het nog kan, een boek van Extinction Rebellion Nederland bij uitgeverij De Bezige Bij. Nu het nog kan barst van de urgente en schurende verhalen over de klimaatcrisis en wat we daar (nu nog) aan kunnen doen. Met bijdragen van o.a. Jan Terlouw, Marjan Minnesma, David Van Reybrouck, Kate Raworth, Jelmer Mommers, Vandana Shiva, Jan Rotmans en Tim Fransen. Bekijk ook de booktrailer.

Eva Rovers is tevens auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kro¿ller-Mu¿ller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Bu¿ch.

Rondje Brabant Presenteert

Onze interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Dát is Rondje Brabant Presenteert. Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking tussen de Brabantse Bibliotheken Breda, De Kempen, Den Bosch, Dommeldal, Eindhoven, Helmond-Peel, Heusden, Midden-Brabant, Veldhoven & Cubiss.

Aanmelden

Dit event is live en online te volgen. Er komt géén opname beschikbaar! Tickets voor 16 februari zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek Helmond-Peel.

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading