bezorgde burgers, Groen Duurzaam Oirschot, Kromven

Oirschot gaf vorig jaar bijna half miljoen te veel uit, ontdekt gemeente nu

Het deels verharden van het zandpad aan de Kromvensedijk kostte de gemeente uiteindelijk 171.214 euro, ruim een ton meer dan het beschikbare budget. In totaal gaf de gemeente ongezien bijna een half miljoen te veel uit. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

OIRSCHOT- De gemeente Oirschot heeft vorig jaar bijna een half miljoen meer uitgegeven dan begroot. De overschrijding werd pas deze week opgemerkt tijdens controle van de jaarrekening.

Jesper de Vaan 21-06-23, Bron: ED

De voorbereidingen voor een snelfietspad tussen Eindhoven en Tilburg vielen maar liefst vier keer duurder uit. Een andere fikse overschrijding was de aanleg van een half verhard pad aan de Kromvensedijk, dat ruim een ton meer kostte dan begroot.

Vorig jaar ging de toegangsweg naar onder meer de woning van Dakarcoureur Jan de Rooy op de schop na jarenlang getouwtrek over wie verantwoordelijk was voor de slechte staat. Door onder andere inhuur van adviesbureaus en dure rijplaten als tussenoplossing liep de rekening flink op.

Omdat de gemeente jaarlijks een sluitende begroting moet overleggen bij de provincie, kon de gemeenteraad dinsdagavond weinig anders dan instemmen met de overschrijdingen. Als dit bedrag niet wordt gecorrigeerd loopt de gemeente het risico onder toezicht te worden gesteld.

Lees verder ED

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading