gemeenteraadsverkiezingen

VVD : wie let er op de centen

Ook in Oirschot pakken alle politieke partijen uit met grootse plannen: een randweg bij de Kemmer, IKC de Klep, de Enck, Centrumplan Oirschot, Bestseweg, N395, aanpak van het buitengebied en ga zo maar door. De verlanglijstjes zijn bijna oneindig. Bij elkaar gaat dit miljoenen kosten. Je hoort echter niemand over de financiële kant van het verhaal.

De financiële positie van Oirschot is op dit moment nog geen probleem. Er zijn voldoende reserves aanwezig, maar… reserves zijn geen geld op de bank; reserves zitten vast in wegen en gebouwen. Zoals bijvoorbeeld in de overwaarde van je eigen huis.

En verder, wat is het perspectief? Zijn er financiële middelen beschikbaar in de toekomst? En waar gaan die aan besteed worden? Ook een gemeente kan het geld maar één keer uitgeven.

Een kleine update. Eind 2021 had Oirschot een schuld van 13 miljoen. Als we kijken naar de periode tot en met 2025, dan gaat de schuld van Oirschot naar 29 miljoen. De schuld wordt 16 miljoen hoger! Er moet flink meer geld geleend worden om alle verkiezingsbeloftes en -wensen uit te voeren. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden, want een opstapeling van schulden is niet gezond.

Wat de VVD betreft gaan we de onroerende zaakbelasting (OZB) alleen aanpassen voor prijsontwikkelingen. Wij zullen er alles aan doen om dit zo laag mogelijk te houden. We moeten zuinig zijn met belastinggeld en keuzes maken. Dat zal soms wringen, want Oirschottenaren, niet alles kan. Daarom is het van groot belang om de komende vier jaar en daarna goed op de centen te letten. Dit is een verkiezingsbelofte van VVD Oirschot, Spoordonk en de Beerzen!

Joris van de Loo

Kandidaat raadslid VVD

One thought on “VVD : wie let er op de centen

 1. Een stukje geschreven door Joris van de Loo in het Oirschots weekjournaal van 23-2-2022 roept vragen op die ik graag terugkoppel aan de VVD:
  Waar wil de VVD in de komende jaren de gemeentelijke centen aan uitgeven?
  Welke plannen sluiten daarbij aan en hebben rechtstreeks positieve invloed (ook in de uitvoering van verordeningen en beleid) op alle burgers van Oirschot, dus ook de minima, chronisch zieken en gehandicapten?
  Welke plannen willen ze dan in de ijskast zetten?
  Wordt er door enkel op de centen te letten, groepen uitgesloten van hulp en/of ondersteuning en/of hulpmiddelen en/of participatie?
  Wordt er door de VVD ingepland dat burgerparticipatie werkelijk bij de aanvang van ONTWIKKELING van beleid/kaders/verordeningen/ infrastructuur/plannen INGEZET?
  Wordt er door de VVD ook de wetten gehouden zodat alle besluiten/ verordeningen/ beleid daar aan voldoet of gaat voldoen en dat bij niet aan wet- en regelgeving voldoende besluiten worden ingetrokken?
  Gaat men de plannen zo doorlichten dat men bij voorbaat alles doorgelicht heeft en zo aan de wet- en regelgeving, maar ook alle veiligheidseisen, toegankelijkheidseisen, uitgankelijkheidseisen, bereikbaarheidseisen voldoen. Beter een goed plan wat aan alle eisen voldoet gemaakt als een halfbakken plan wat daarna kapitalen moet gaan kosten om het recht te trekken. ( zie de Stönner Meijwaardbrug…zie ook de verbindingsweg Kempenweg/ Eindhovensedijk) etc.)
  En als laatste, zo ik het nu even uit mijn mouw schut en waarbij ik andere kiezers ook oproep om de vragen te stellen, ga je werkelijk luisteren naar je burgers?

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading