gemeenteraadsverkiezingen

Van oldtimers tot aan de raadsvergadering

Iets meer dan vier jaar geleden kwam ik, Kim Martens-Willems, nieuw bij Dorpsvisie binnen. Van een cursus Politiek Actief naar de derde plek op de kieslijst van Dorpsvisie binnen een half jaar tijd, whowww. Geen moment spijt! Ja, het was nieuw, spannend en met vlagen zelfs eng, maar tegelijk was het zoveel leuker en leerzamer dan ik ook maar had kunnen denken.

Persoonlijke groei, vele gesprekken, mooie kansen, bijzondere plekken, grote en ook kleinere beslissingen. Alles is voorbij gekomen. Van tien minuten voor vertrek naar een vergadering ondergekotst te worden door onze jongste, zadelhoesjes uitdelen op school door de oudste, binnen kijken op Westfields bij DPD, een wandeling met een betrokken inwoner over het thema energie, aan de keukentafel, gesprekken over oldtimers, ondernemen en het buitengebied. Mooie ervaringen die ik voor geen goud had willen missen.

Samen met iedereen van Dorpsvisie hebben we ons de afgelopen 4 jaar met hart en ziel ingezet om elke vergadering, overleg, spoedberaad, bijeenkomst, wandeling en gesprek goed beslagen ten ijs te komen. Met een goed, nuchter boerenverstand, nieuwe en oude informatie en een gezonde dosis leergierigheid komen tot besluiten voor onze inwoners.

We hebben geleerd dat de grootste roepers niet altijd gelijk hebben, juiste de stille meerderheid moet gehoord worden, daar zit de kracht van de samenleving. Want we nemen tenslotte beslissingen die alle inwoners aangaan. Zicht houden op het grotere geheel en natuurlijk kan je het niet iedereen helemaal naar de zin maken.

De komende vier jaar wil ik graag de focus houden op veiligheid in het verkeer en de projecten zoals de randweg Oirschot, verkeersveiligheid Moorland, of de doorbraak voor een randweg in de Beerzen tot een goede invulling te laten komen. Dat tijdelijke verkeersoplossingen ook veilig zijn voor alle weggebruikers. Ook blijf ik mij inzetten op de ontwikkelingen in ons buitengebied waar veel samen komt zoals natuurontwikkeling, duurzaamheid, maar ook dat onze agrariërs toekomstbestendig kunnen blijven ondernemen, het buitengebied in balans!

Iedereen bedankt voor alle positieve gesprekken maar ook de inwoners die kritisch waren over het functioneren van de gemeente en de gemeenteraad. Dankjewel dat jullie vertrouwen in mij hebben gehad om jullie verhaal bij mij neer te leggen. Ik luister graag en dit blijf ik doen. Hopelijk treffen we elkaar binnenkort weer live, want dat heb ik gemist, de sociale kant van het raadslidmaatschap; ontmoeten.

Graag ga ik samen met ons team van Dorpsvisie hiermee weer aan de slag! Jij kunt ons helpen door op 14, 15 en 16 maart te gaan stemmen, doe jij ook met ons mee?

Kim Martens-Willems,

Gemeenteraadslid Dorpsvisie

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading