bestuur, sociaal, woningbouw

De goede en de boze fee

Er was eens een land waar twee feeën streden om de gunst van de kiezer: de goede fee van sociale rechtvaardigheid en de boze fee van winstbejag.

De goede fee zette zich in voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen had en werknemers met respect werden behandeld. Maar helaas was daar de boze fee in de gedaante van de VVD. Die wilde daar niets van weten en gebruikte haar duistere krachten om de arbeidsmarkt te betoveren. Ze toverde tijdelijke contracten uit haar hoed en zaaide onzekerheid onder de werkers.

Die VVD was ook niet vies van het betoveren van de woningmarkt. Met een zwaai van haar kwaadaardige toverstaf vergrootte ze het speelveld voor particuliere beleggers en vastgoedfondsen. Huur- en koopprijzen stegen tot grote hoogten en jongeren en starters zuchtten onder de ontoegankelijkheid van de woningmarkt. Ook betoverde de boze fee de zorgsector, die daardoor alleen maar interesse kreeg in concurrentie en marktaandeel.

Zullen de mensen nu de verleiding van de boze fee kunnen weerstaan en zich uitspreken voor de wereld van de goede fee?

Het antwoord zal afhangen van de keuze die de kiezer maakt in november, aangezien deze de magische kracht bezit om de betovering te doorbreken.

André Vermeulen,
Bavel

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading