ZOUT

Norton vertrouwt ZOUT toch

Veel mensen hebben een virus scanner op hun computer. Of dit nu een gratis Avira of Avast scanner is of een duurdere Norton scanner, een nuttige voorzorg tegen een besmette PC. De computer is belangrijk geworden in Corona tijden en een computer met een virus kunnen we er nu even niet bij hebben.

Een oplettende lezer van ZOUT zond ons een waarschuwing dat de site van ZOUT door NORTON was geclassificeerd als een “bekende gevaarlijke website”. Onze reactie : Onmogelijk, we hebben uiterste zorg besteed aan de inrichting van de site met SSL certificaten en een gerenommeerd CMS systeem (sorry voor de vaktaal). Maar ook : we willen onze lezers natuurlijk geen virus aandoen.

Dus maar snel een berichtje naar Norton gestuurd. Binnen 24 uur sloeg gevaarlijk rood om in veilig groen. Gelukkig krijgen de lezers van de Nieuwsbrief geen waarschuwing meer voor een “bekende gevaarlijke website”.

Test zelf een website : https://safeweb.norton.com

Blijft bij ons wel de vraag, hoeveel lezers inmiddels afgehaakt zijn en een veilige afstand van ZOUT aanhouden.
Zoals een aantal raadsleden al deden, maar nu om andere redenen. Hierover binnenkort meer.
Gelukkig staat de teller inmiddels op 18.000 bekeken pagina’s.

best wel griezelig dat
een gerenommeerd bedrijf als Norton
zo gemakkelijk websites als malafide kan bestempelen.

We vragen onze lezers om ons te laten weten via redactie@oirschot.org als zij een waarschwuwing voor onze website krijgen.

Houdt u er trouwens ook rekening mee dat ook de corona testen niet pefect zijn.
Zie bijvoorbeeld de Volkskrant 13 okt 2021 : Is de kans dan echt zo groot dat je zelftest negatief is terwijl je toch corona hebt? Sneltest : 3% onterecht positief en PCR 5% onterecht negatief.

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading