bezorgde burgers

Koning, Keizer, Admiraal en een uitkijktoren..

Popla met drietrapsraket

Afgelopen raadsvergadering stond het agendapunt: ‘rapport Rekenkamer en adviezen van het rekenkameronderzoek over de Langzaam verkeersbrug’ centraal. Commentaar over hoe dat is gegaan laat ik hier nu even voor wat het is of volg de FB pagina: ‘Burgers van Oirschot jouw mening telt!’. Voor deze toch wel spannende zittingsavond (doet hij het of doet hij het niet) stonden er meer besluitvormende punten op de agenda waar ik toch even aandacht voor wil vragen.

We (Oirschot) krijgen er namelijk een nieuwe uitkijktoren bij!

De raad werd een budget van 50k gevraagd voor een uitkijktoren in het kader van de Groene Corridor. Ja: ook in tijden van bezuinigingen, ja: ook na het debacle 100k gele O, Jaarlijkse onderhoudskosten: onbekend. Het werd een unaniem: JA!

Een kleine bloemlezing: “besluitvorming nu is echt noodzakelijk/ wanneer we niet meegaan met het project leiden we gezichtsverlies/ het bedrag staat vast voor minder kan IK echt niet aankomen bij Eindhoven (?)/ overzicht van onderhoudskosten volgt later, komt goed./ DE kans voor Oirschot vanwege toeristische trekpleister(??) maar jullie mogen het zeggen”….

Reden tot het afgaan van allerlei alarmbellen zou men denken of op zijn minst een paar stevige kritische vragen. Nee, niet in de raad. Geen belletje maar wederom een unaniem akkoord op het oude jongens krentenbrood van de wethouder en zijn Eindhovense collega’s. De vraag; wat schiet Oirschot hiermee op is na afloop van de raadsvergadering nog een groot raadsel en bovendien doorspekt met hoogvliegerij. De CDA fractie doet vervolgens nog een duit in het torenzakje met een vaag verhaal over reizen in Nederland i.v.m. Corona, in mijn optiek een absurd en snel bij elkaar geveegd argument onder het mom: ‘ach, wat maakt het uit: een Corona argument doet het goed op dit moment’, en de zaak komt hiermee snel tot een afronding.

Ik vind deze manier van werken (en bovendien geld uitgeven van ons allemaal) meer dan ver onder de maat. Het laat niet alleen een brevet van onvermogen zien maar legt onmiskenbaar bloot hoe hardnekkig en scheef de politieke verhoudingen liggen in het gemeentehuis.

Tijdens deze raadsvergadering werd tevens unaniem besloten dat er een werkgroep aan de slag gaat om de manier van werken te analyseren en te verbeteren. (Zie ook ED van vandaag) Ik hoop dan ook op veel wijsheid en beterschap maar dan wel op korte termijn (!) want deze huidige manier van werken heeft een verwoestend effect op de leefbaarheid van Oirschot. Een zichtbaar voorbeeld hiervan is de enorme culturele kaalslag en de onnodig dure projecten die in de besluitvorming voortdurend via een slinkse drietrapsraket de raad in worden gekatapulteerd onder het motto: “Zo doen wij dat nou eenmaal in Oirschot”…..wel ja, waarom ook niet? Popla kennen we namelijk allemaal.

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading