dinsdag, januari 25, 2022

bomen

Oirschot heeft geen idee of en hoeveel bomen er zijn herplant na kap: ‘We vertrouwen erop dat het gebeurt’

Janske Mollen 21-12-21, 06:00

OIRSCHOT – 136 kapvergunningen verstrekte de gemeente Oirschot afgelopen vijf jaar. Maar om hoeveel bomen het exact ging en hoeveel er zijn herplant, is niet zomaar uit het administratieve systeem te halen. ,,Ik vertrouw er gewoon op dat onze mensen ook herplanten”, stelt wethouder Esther Langens.

De gemeente Oirschot hanteert, net als veel andere gemeenten, een herplantplicht voor bomen die gekapt worden. Voor een (groot) deel daarvan moet een vergunning worden aangevraagd, bijvoorbeeld bomen in het buitengebied en bomen die op een ‘lijst beschermde bomen’ staan.

Lees verder > ED

2 thoughts on “Oirschot heeft geen idee of en hoeveel bomen er zijn herplant na kap: ‘We vertrouwen erop dat het gebeurt’

  1. Hoeveel moeite is het om bij te houden hoeveel bomen je kapte en hoeveel je herplantte en waar? Zeker als het gewoon een taak, een plicht is om te herplanten hoor je dat gewoon te weten en bij te houden. Het genoemde “vertrouwen” begint in ons “monument in het groen” een schaars produkt te worden en als we zo door blijven gaan bomen ook.

  2. Zelfde reactie als op andere post: wellicht moet gemeente Oirschot eens serieus nadenken over een speciale commissie ‘Boom en natuur’, samengesteld uit verschillende belangengroepen i.c.m. ambtenaren en een wethouder, om iedere kapvergunning serieus aandacht te geven en eventueel te zoeken naar alternatieven?
    Dan kan die commissie eerst en vooral uitzoeken wat herplant is en ook gaan bijhouden/regelen wat en waar herplant wordt.
    Die kale strook langs de A58 levert sowieso al ergens een heel nieuw bos op!

Geef een reactie