de Enck

Oirschot compleet verrast door gedeeltelijke verkoop De Enck; trekt de gemeente nu nog wel de portemonnee?

Janske Mollen 28-07-22 Eindhovens Dagblad

OIRSCHOT – Theater De Enck in Oirschot is – deels – verkocht. Ondernemers André van de Ven en Frank van Laarhoven uit Oirschot hebben het failliete deel van het pand gekocht. De grond en eerste verdieping zijn en blijven van de gemeente Oirschot. Die was niet op de hoogte gesteld van deze deal. Ligt de rekening straks bij de gebruikers?

Wat zeker is, is dat er een nieuwe politieke discussie op gang zal komen omdat college en gemeenteraad zich zullen gaan bezinnen op de eerder toegezegde subsidies en bedragen voor achterstallig onderhoud. Die zijn op andere voorwaarden gedaan.

Gemeente, politiek en verenigingen zijn compleet verrast door de plotselinge overname van het theater en het commerciële deel van sociaal cultureel centrum De Enck, die deze week bekend werd. Ambtenaren en het college zijn pas afgelopen zondag op de hoogte gebracht van de verkoop, laat vastgoedwethouder Ad van Beek via een woordvoerder weten. 

Dat is natuurlijk niet zonder risico, want de gemeente kan beslissen om geen greep uit haar geldpot te doen. Immers was altijd het grootste probleem van De Enck dat de politiek het een te grote kostenpost vindt.

Lees verder : Eindhovens Dagblad

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading