gemeenteraadsverkiezingen

Nieuwe talent en ervaren rotten bij Sociaal Progressief Oirschot

De leden van Sociaal Progressief Oirschot stelden op 10 januari de kandidatenlijst vast voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart. Een lijst met maar liefst dertig actieve inwoners uit alle kernen van Oirschot.

De nieuwe lijsttrekker wordt Pieter van Loon (39 jaar) . Pieter was eerder al burgerraadslid en is op dit moment Gemeenteraadslid. Een geboren en getogen Oirschottenaar, getrouwd met Hilde en vader van twee mooie kindjes. Vijftien jaar voor een Oirschots bouwbedrijf gewerkt en zich daarna omgeschoold tot docent. Momenteel geeft hij Natuurkunde en Techniek aan het VMBO.

Redactie ZOUT

We geven de komende tijd de standpunten van de politieke partijen weer. Om u te informeren, maar ook om te reageren. Bijvoorbeeld met een vraag die u belangrijk vindt.
Burgers die vinden dat de politiek onvoldoende naar hen luistert, krijgen in ZOUT de gelegenheid hun vragen en zorgen naar voren te brengen.

Bekijk ook de verkiezings enquete van ZOUT

Op 2 staat Thea Cichy. Al 8 jaar zet zij zich in de Gemeenteraad in op het sociale terrein. Onvermoeibaar komt zij op voor de mensen in Oirschot, die zorg, hulp en bijstand nodig hebben.

Op 3 een nieuw Oirschots talent, de 21-jarige Luuk van Straten. Rechtenstudent in Den Bosch en al een poos actief als burgerraadslid.

Op plek 4 ook een nieuw gezicht: Annemarie Huibers-Kessen uit Middelbeers. Zij was al een aantal jaren Gemeenteraadslid in Valkenswaard voor de PvdA. Als adviseur Duurzaam Bouwen bij de Rijksoverheid kent zij de overheid ook van binnenuit. Dan op 5 een ervaren rot: Arnold de Vries, momenteel onze fractievoorzitter. Hij stelde in een extra gemeenteraadsdebat het falen van het gemeentebestuur aan de kaak rondom de deels illegale bebouwingen op de Kromvensedijk.Peter van Ginneken, docent op het Heerbeeck College staat op de 6de plaats. Hij is de hoofdschrijver van het verkiezingsprogramma en bestuurslid. Op 7 weer een nieuw gezicht, Rob Maliepaard uit Middelbeers. Ook gepokt en gemazeld in de politiek als Gemeenteraadslid en Wethouder op Goeree-Overflakkee.

Voorzitter Henk van Rees: “Wij zijn hartstikke blij met deze lijst. Het is een prachtige mix van nieuwe talenten en ervaren rotten. Pieter van Loon, onze lijsttrekker, is een gewone Oirschotse jongen zonder spatjes. Een echte self made man. Hij vindt het ook een eer om voor de Oirschotse mensen te mogen opkomen. Met een tomeloze energie zet hij zich in, met een luisterend oor, sympathiek en op de man af. Als geen ander spreekt hij de taal van de gewone Oirschottenaar. Een van zijn prioriteiten is het sneller en meer bouwen van blijvend betaalbare woningen voor starters en senioren. De eigen jeugd moet in Oirschot kunnen blijven wonen. De lijst bestaat uit jonge en oudere Oirschottenaren, mannen en vrouwen, uit alle lagen van de bevolking. Mensen ook die zich al jaren ingezet hebben voor de gemeenschap zoals Afra Pronk en Erik Strijbosch. En vooral ook niet te vergeten onze lijstduwer Raf Daenen, die zich als Wethouder en Raadslid vele jaren sterk gemaakt heeft voor de Oirschotse burgers. Onder het motto “ Samen sterk in ’t groen” zetten wij ons als Sociaal Progressief enthousiast in voor een echt Sociaal en Groen(er) Oirschot”

Henk van Rees, voorzitter

sociaalprogressiefoirschot@outlook.com

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading