gezondheid

Verrėkkes goed!

Ik zit in mijn auto en luister naar de radio. Tienduizenden demonstranten tegen het coronabeleid liepen zondagmiddag een protestmars door het centrum van Den Haag. Vandaag alleen al ruim 11 duizend besmettingen op het Corona ‘scorebord’.

Mondmaskers. Ik zucht diep, parkeer mijn auto bij De Poort, graai diep in mijn jaszak op zoek naar een mondmasker en sjok de Appie in. Op een enkeling na, die weliswaar een mondmasker draagt maar nog steeds niet weet hoe, zie ik na weken van afwezigheid, ze dan toch weer opduiken. Met panterprint, streepjes, bloemen, roze my little pony’s en de saaie witte. Geen boze mensen die weigeren om wéér dat ding voor je smoel te plaatsen, geen demonstratie en geen Baudet lookalikes die zelfs extreem rechtse prinsenvlagzwaaiers weer op de been heeft weten te krijgen, geen hel verdoemenis dorpsomroepers en geen Karin te bespeuren met een “I want to speak to the manager” voorstelling. Niet dat die ooit in Oirschot openlijk op zou duiken aangezien je dan ‘niet meer gezellig’ bent en je voor straf al helemaal geen koekje meer krijgt bij de koffie, maar dan toch.

De vaccinatie bereidwilligheid is groot(s) in Oirschot. Zo ook de onderlinge solidariteit als het gaat om het principe: ‘je doet het niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander’.

Antivaxxers met VR bril. Ze zijn er wel hoor: de Oirschotse antivaxxers en met een paar ben ik wel eens uit nieuwsgierigheid een gesprek aangegaan. Nou schaar ik mijzelf niet onder een mak schaap dat vol vertrouwen mijn leven in handen van de overheid zou leggen maar over een vaccinatie heb ik geen seconde getwijfeld. Bill Gates, 5G en vruchtbaarheids onzinargumenten: aan mij niet besteed. Hoewel ik heilig geloof in het bestaan van schimmige achterkamertjes waar zaken worden beklonken die het daglicht niet kunnen verdragen vond ik in deze ook geen argument. De Biblebelt loopt ook niet dwars door Oirschot en voor angst voor prikken- argumenten hebben ze tegenwoordig een heuse prikcoach of een VR bril met een 3D film over monumentaal Oirschot inclusief prachtig beeldmateriaal van de Heilige Eik. Dat laatste lieg ik maar wat ik niet lieg is dat maar liefst 93% in Oirschot zich heeft laten vaccineren.

Commentaar. Nou heb ik met enige regelmaat veel commentaar op Oirschot en dan vooral op de politiek en de dorpse “doe maar gewoon dan doede al gek genoeg en laten we het vooral gezellig houden” mentaliteit én staat Oirschot bovendien zelfs landelijk bekend om de Bourgondische alcoholische veelplegerij: in deze durf ik óók hardop te zeggen:

“Oirschot da doede dan toch verrekkes goed!”

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading