gezondheid

Op weg naar een nieuwe variant?

De “Elfde-van-de-elfde” is zojuist gepasseerd. Rumoer in carnavaleske kringen, met name in Limburg en onze provincie Noord Brabant. “We laten het jaarlijkse feestje niet van ons afnemen” klinkt het. Begrijpelijk.

Maar toch. “Vier eens” en virus, ze liggen dit jaar o zo dicht bij elkaar.
Het OMT, Outbreak Management Team en het IMT, Inbraak Management Team zijn nog steeds in een felle strijd met elkaar verwikkeld. Dagelijks worden de standen gemeld, via cijfers en grafieken. Er wordt een kleurkaart ingezet. Mark en Hugo acteren als verslaggevers, pleitbezorgers en arbiters. Er worden nieuwe spelregels vastgesteld, voor bepaalde tijd. Welbeschouwd pleiten zij voor een sociaal – maatschappelijke variant van
Covid: Creëer Onvoorwaardelijk ’n Veilig Interactief Draagvlak.
Een forse tegenvaller voor het IMT! Dat ziet zijn kansen krimpen, want elk compromis is bij hen uit den boze.

Wij allen zijn geen toeschouwers, onderuit gezakt zittend op de tribune. Nee, wij bevinden ons in de arena om strijd te leveren tegen die destructieve tak van de aloude familie Corona.

Met ome SARS en tante MERS hebben ze zich al jaren geleden doen gelden in andere delen van de wereld. En nu lijken ze de gehele planeet in hun greep te willen nemen. Je moet maar durven!

Laten wij Laten wij dit toe? Als het goed is luidt het antwoord: nee! Maar, wat hebben wij daarvoor over? Als je je realiseert wat een besmetting met Covid teweeg kan brengen (inmiddels wereldwijd ca. 15.000.000 doden) gaat er mogelijk een belletje rinkelen. Wij zijn gewend dat we, zodra er iets mis gaat met onze gezondheid, direct een beroep kunnen doen op onze gezondheidszorg. Burgemeester Judith refereert er terecht aan, dat ook die gezondheidszorg zijn grenzen kent. (Zie De burgemeester roept U op zich aan de Corona maatregelen te houden).

Na een lange reeks van functies in het zorgdomein durf ik zonder enige aarzeling te stellen: toon alle waardering en respect voor wat al die medici en verpleegkundigen presteren, voor hoe ze immer klaar staan en zich zonder aarzeling op professionele wijze inzetten voor onze gezondheid! Elke inzet kent grenzen. Laat ze niet in de steek.

Oirschot scoort “positief” waar het de vaccinatiegraad in Nederland betreft. Chapeau!
Feestgangers zouden daarin een thema kunnen vinden voor het optuigen van een heuse carnavalswagen om dit te vieren. Begrijpelijk, maar mogelijk niet slim!

Ongetwijfeld wordt er inmiddels in schuren en hallen enthousiast gesleuteld aan wagens voor de optocht van komende CARNAVAL. “Even dimmen” denk ik dan. De familie Corona weet voorlopig niet van wijken en is heel slim. Voor je ’t in de gaten hebt, leidt onachtzaamheid onbedoeld tot een nieuwe variant: CORONAVAL . Een paar letters verschil, maar met vervelende gevolgen. Tegen deze variant is nog geen vaccin beschikbaar. Je begrijpt, het Covid IMT viert dan feest, maar het OMT is ten einde raad. De vaccinatiestraten zijn daarvoor niet ingericht, Mark en Hugo roepen op tot, vul zelf maar in.

Kortom, het appèl zal duidelijk zijn: geef de nieuwe variant geen kans, stel het feestje uit tot nader order, toon respect voor onze gezondheidszorg en geef het Inbraak Management Team het nakijken!

JanCees van Beers

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading