sociaal

De burgemeester roept U op zich aan de Corona maatregelen te houden.

De burgemeester roept U op zich aan de Corona maatregelen te houden.

Beste inwoners van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen,

Dinsdagavond 2 november.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge kondigden de nieuwe coronamaatregelen aan. Ik hoorde u denken. Toch niet alweer dat mondkapje? Een QR controle op meerdere plaatsen. Hoe gaan ze dat doen? En weer dat dringende advies om 1,5 meter afstand te houden. Zijn we nu volledig terug bij af? Nee, dat zijn we niet. Toch kan ik me voorstellen dat de maatregelen bij sommigen van u rauw op uw dak vielen. Want iedereen kijkt vanuit zijn eigen perspectief naar de te volgen maatregelen. Als ondernemer van een sportschool, als jongere die zorgeloos wil uitgaan of als werknemer die erbij gebaat is om collega’s te ontmoeten op de werkvloer. Het is begrijpelijk dat sommigen worstelen met de maatregelen. En hoe langer het duurt, hoe lastiger iedereen het vindt.

Maar de cijfers in de ziekenhuizen, en daarmee ook de druk op het zorgpersoneel, stijgen snel. En dat signaal moeten we serieus nemen. Want we willen niet dat dit ten koste gaat van de reguliere zorg. Dat mensen niet behandeld kunnen worden. En bovendien is er altijd nog een groep kwetsbaren voor wie gezond zijn niet vanzelfsprekend is. We moeten hen beschermen. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor.Ik merk dat de coronamaatregelen soms ook voor verdeeldheid zorgen. Daar moeten we voor waken. Het heeft geen zin om naar anderen te kijken of boos te worden omdat niet iedereen de prik heeft gehaald. Met boos zijn of de schuld te geven aan het kabinet of aan de niet gevaccineerde buurman lossen we het wereldwijde probleem niet op. U kunt wel zoveel mogelijk afstand houden van elkaar, een mondkapje dragen op plekken waar dat nodig is en een QR code en identiteitsbewijs laten zien als u dat gevraagd wordt. De maatregelen hoef ik voor u vast niet meer allemaal te herhalen. Ook als ondernemer, stichting of vereniging heeft u een verantwoordelijkheid. En daar kunnen wij allemaal bij helpen. Niet door de discussie aan te gaan als er om een QRcode wordt gevraagd, maar door simpelweg mee te werken. U kunt het er niet mee eens zijn maar reageer dat niet af op de medewerker of vrijwilliger die de maatregelen uitvoert.

Het coronavirus houdt ons langer in de greep dan gehoopt maar als samenleving vormen wij zelf de oplossing om uit deze situatie te komen.

Met onze gezamenlijke goede wil en door samen de schouders eronder te zetten ben ik ervan overtuigd dat het ons gaat lukken.
Blijf gezond en houd oog voor elkaar!

Met warme groet,
Judith Keijzers-Verschelling

Burgemeester gemeente Oirschote Beerzen,

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading