IKC

De kogel is door de kerk: groen licht voor bouw van nieuwe school op De Klep in Middelbeers

Inwoners van Oostelbeers laten duidelijk weten dat de Oostelbeerse vestiging van basisschool de Beerze niet mag verdwijnen voor het IKC op De Klep er is. © DCI Media

OIRSCHOT – Al vele jaren wordt er gesproken over een nieuw schoolgebouw voor de Beerzen, dinsdagavond is een cruciale stap gezet. De Oirschotse politiek gaat akkoord met de nieuwbouw van een kindcentrum op sportpark De Klep. De deuren zouden in 2025 open moeten gaan. 

Frank van den Heuvel 29-09-21

Lees verder in het ED >

Vraag van de redactie van ZOUT aan haar lezers :
De Gemeenteraad gaf groen licht met 15 van de 17 leden voor. Een goede beslissing ?

Uit de media

Eindelijk duidelijkheid voor Beerse kinderen en ouders

Al vanaf 2017 woedde de discussie over wel of niet een Integraal Kindcentrum (IKC) bij De Klep. Dinsdag 28 september hakte de gemeenteraad alsnog de knoop door: het IKC komt er. Op de VVD-fractie na, stemde de gehele raad voor. De start van de bouw wordt verwacht in 2025 en daarmee lijkt een einde in zicht voor de separate Middelbeerse en Oostelbeerse vestigingen van bs De Beerze.

Lees verder > Oirschots Weekjournaal

Eindelijk een Integraal Kindcentrum in de Beerzen!

Ursula Willemse

Na jarenlange discussies, misverstanden, vooroordelen, rekenen met onjuiste en fictieve getallen, verwarring en eindeloze vertragingen was het vorige week dinsdag eindelijk zo ver: er komt een Integraal Kindcentrum in de Beerzen!

Lees verder > het Oirschot Weekjournaal

Aap Noot Mies – IKC De Klep is wat ik kies

Thea Cichy Sociaal Progressief Oirschot

Sociaal Progressief Oirschot heeft op dinsdag 28 september ingestemd met het voorkeursscenario om huisvesting voor een IKC te realiseren op Sportpark de Klep. Daarvoor nemen we nu dus de benodigde middelen op in de concept begroting voor de komende jaren. We zijn als gemeente immers wettelijk verplicht om onderwijs van passende huisvesting te voorzien.

Lees verder > Oirschots Weekjournaal

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading