de O

Op zoek naar nieuwe plek voor kunstobject gele O

O-O-O-O 2022…

Rens van Ginniken 28-12-2022

In eigen dorp ontdekte een oplettende lezer van Oirschots Weekjournaal dat de veelbesproken Gele O inmiddels achter een roestige container op de gemeentewerf stond. Het zag er een beetje uit, alsof de O met trapgeveltje zich stond te schamen voor de bizar slechte ambtelijke inschatting dat Oirschot werkelijk behoefte had aan een nieuw beeldmerk, waar het oude nog prima voldeed. Er kwam een enquête, waarin inwoners konden aangeven waar het ding – na twee jaar op de Markt – moest komen in de openbare ruimte. ‘In het kanaal’ werd meerdere malen ingestuurd. De Gele O bleek onbedoeld het symbool geworden van hoe de burger zich niet gekend voelde in beleid. Dat de O zich nu verstopt achter een container zouden we hoopvol kunnen interpreteren als een deemoedige knieval van onze overheid, wellicht zelfs als een blijk van luisterbereidheid?

Lees Vuurtje in Oirschots Weekjournaal

4 thoughts on “Op zoek naar nieuwe plek voor kunstobject gele O

 1. De gemeente vraagt U om mee te denken over een neiuwe locatie voor de O.
  De leden van het burgerpanel hebben alvast een uitnodigng gekregen.
  Ben benieuwd hoe de overige burgers hun mening kunnen geven.
  ZOUT staat natuurlijk open voor alle burgers van Oirschot …..
  _________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Beste panellid,

  U heeft het vast weleens gezien: de grote gele O op de Markt in Oirschot. Met dit kunstobject, dat tijdelijk op deze locatie staat, laten we zien wie we willen zijn: een levende erfgoedgemeente. Nu het merk Oirschot en het kunstobject bij veel mensen geland is, verplaatsen we de gele O naar een andere, definitieve locatie. En die locatie bepalen we samen met u!

  U kunt uw stem tot en met zondag 26 september 2021 uitbrengen. Het invullen van de vragenlijst neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag. Het is belangrijk dat de vragenlijst uitsluitend wordt beantwoord door degene aan wie de uitnodiging is gericht.

  Het beantwoorden van de vragen kan op elk moment worden onderbroken, om vervolgens op een later tijdstip te worden hervat. Hiervoor klikt u dan nogmaals op bovenstaande link en u komt dan in de vragenlijst op het punt waar u de vorige keer bent gestopt.

  Gemeente Oirschot werkt samen met Research 2Evolve (R2E), een onafhankelijk full-service onderzoeksbureau. Het bureau staat borg voor een zorgvuldige behandeling van vertrouwelijke onderzoekgegevens. De antwoorden die u ons verstrekt worden vertrouwelijk behandeld.

  Bij voorbaat danken wij u hartelijk voor uw deelname!

  Met vriendelijke groet,
  Inwonerspanel Oirschot
  ________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Uw mening
  De nieuwe locatie van de gele O bepalen we niet alleen. Daarom vragen we u om mee te denken. Omdat niet iedere locatie geschikt is voor een kunstobject, maakten we alvast een voorselectie. Wat vindt u de beste plek? U kunt stemmen op één van de volgende vier locaties:
  1. Sint Jorisstraat
  2. Kempenweg/de Kemmer
  3. Eindhovensedijk
  4. Standaardplein

  Vindt u geen van de bovenstaande locaties geschikt? Ook dan kunt u dat aangeven in de enquête.

  De vragenlijst vind ik nogal sturend en weinig gelegenheid biedend om een andere dan de 4 voorgegeven keuzen in te dienen.
  Niet sturende enquestes maken is blijkbaar best lastig voor de gmeente Oirschot.

  Mijn antwoorden op de vragenlijst : https://drive.google.com/file/d/1_O5vIhDsaP8mvRlK1grYGpW57XQBjuhd/view?usp=sharing

 2. Zie toevoeging hierboven uit het Oirschots Weekjournaal
  Een mooie afsluiting van het jaar 2022 door Rens van Ginniken in het Oirschots Weekjournaal en mogelijk het dossier van de O. Met een m.i. gewaagde conclusie:
  Dat de O zich nu verstopt achter een container zouden we hoopvol kunnen interpreteren als een deemoedige knieval van onze overheid, wellicht zelfs als een blijk van luisterbereidheid?

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading