woningbouw

Nieuwbouw woningen in gemeente Oirschot!?

Bericht van Sociaal Progressief Oirschot

Uit het Oirschots Weekjournaal

Plannen genoeg en ruimte genoeg om in gemeente Oirschot te bouwen. Maar van al die mooie plannen komt tot nu toe maar weinig terecht. Dit moet beter! Sociaal Progressief Oirschot gaat hierover met u in gesprek. Praat mee op 10 november vanaf 19.30 uur in ’t Zand. Tussen de jaren 2020 en 2025 zouden er voor de hele gemeente zo’n 740 nieuwe woningen worden gebouwd. Ook voor de starter en de senior. Voor de plannen die genoemd zijn in het laatste “actieplan” staat er nog niet één schop in de grond.

Als we de kranten lezen zou het overmacht zijn dat er nog steeds niet gebouwd wordt. In 2020 was dat de burgerparticipatie, of het gebrek daaraan. In 2021 moeten we wachten op de uitspraak van de rechtbank en in 2022 ….?!

Sociaal Progressief Oirschot zet zich al jaren in voor een blijvend bestand aan betaalbare woningen en vindt dat de gemeente daar een belangrijke rol in moet nemen. Alleen maar “Bouwen, bouwen, bouwen” roepen is niet genoeg, er gaat geen schop extra de grond in.

De ambitie om de komende tien jaar 1250 nieuwe woningen te bouwen blijft staan. Sociaal Progressief Oirschot wil u informeren en tevens van u horen waar het naartoe moet met de Oirschotse woningmarkt. Daarom organiseren we op 10 november om 19.30 bij ’t Zand een informatie- discussieavond. Iedereen is welkom! Bedenk of u, uw kinderen of verwanten de komende 10 jaar een woning nodig hebben en praat mee op deze avond. Op deze avond staan we daar niet alleen, er zijn sprekers vanuit de Gemeente en woningbouwcorporatie Wooninc om u goed te informeren. Tevens is er een landelijk expert woningbouw om te vertellen wat er in het land nog meer gebeurt aan nieuwbouw.

Graag tot volgende week en als u vragen of suggesties heeft over deze of andere onderwerpen horen we dat graag.

Pieter van Loon,

Raadslid: Sociaal Progressief Oirschot

p.vanloon@oirschot.nl

M: 06 30 429 720

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading