ZOUT

Break a leg

Wie heeft zich deze kerstvakantie ook zo geërgerd aan vakantiekiekjes van juichende vrienden of familie op de skipiste op social media? En dan de onderschriften: “niks aan de hand hier, het is hier fantastisch!” “Niemand die controleert of we de boosterprik al hebben gehad”. En dan de reacties daar weer onder die variëren van: “je hebt het verdiend” tot “het is maar goed dat je twee dagen eerder bent vertrokken..” of “tof dat jullie de boosters snel nog even konden halen in Duitsland”.

Ik vind daar wat van.

Het legt namelijk de lelijke kant bloot van een samenleving in coronatijd met een toenemende ernstige vorm van egocentrisme. Nu blijkt dat veel terugkerende wintersporters het virus in de skikoffer hebben meegenomen of daar hebben achtergelaten, als vorm van dank voor de Oostenrijkse gastvrijheid, was uiteraard voorspelbaar. Het interesseert deze wintersporters geen hol. Dat toename van besmettingen ook weer kan leiden tot een langere lockdown evenmin. En begin niet met: “ik heb het verdiend want ik mocht vorig jaar ook al niet” of “ik heb recht op vrijheid” want ik kan daar maar één antwoord op bedenken:

jouw egocentrische en jankegebalk: ik heb het zo verdiend en dat gemekker over zogenaamde vrijheid kan er toe leiden dat ondernemers langer de deuren moeten sluiten en de kwetsbaarste onder ons heel erg ziek kunnen worden Nederlanders maar ook Oostenrijkers.

Niet bij nagedacht toen je breed grijnzend op de skipiste met je armen in de blauwe lucht het uitschreeuwde:

“Niks aan de hand, het is hier zo fantastisch!”?

Ik wel en voor mij een dikke vette reden om de volgende keer wanneer je weer op je zoveelste zwaar verdiende vakantie vertrekt er ook een onderschrift aan toe te voegen:

“break a leg”

En dan letterlijk

2 thoughts on “Break a leg

  1. Ik sluit me hier HELEMAAL bij aan!
    Van Mij mogen al die heppie de peppie mensen ook in de Tiefschnee verdwijnen!

  2. Ik ben het pertinent oneens met dit artikel.
    Als iemand zich al 2 jaar aan alle regels houdt, en dat ook nu heeft gedaan, gevaccineerd (en geboosterd is), wat is dan het probleem?
    In mijn optiek riekt dit artikel naar afgunst.

    En nee, ik ben niet op wintersport geweest…

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading