bezorgde burgers

Verslag van een fiasco in slow motion

Bezorgde Oirschotse Burgers teleurgesteld na online boodschap gemeenteraad

Maandag 13 december was het dan eindelijk zover. De gemeenteraad zou reageren op een brandbrief die de Bezorgde Burgers 7 maanden eerder aan de gemeenteraad stuurden. Daarin vroegen zij aandacht voor een 25-tal misstanden die duiden op onvoldoende controle door de gemeenteraad en een twijfelachtige bestuurscultuur. Helaas, de avond werd een fiasco in slow motion, ze leverde geen enkel antwoord op de genoemde misstanden in de brief.

Na een monoloog van meer dan een uur door de raadsleden bleven er van de meer dan 90 vragen in de chat, slechts 6 vragen over, die in de nog resterende 30 minuten door de raadsleden werden beantwoord. De Bezorgde Oirschotse Burgers reageerden getergd in de chat, aangezien zij geen antwoord kregen op hun vragen.

Wat het meest opviel: geen erkenning van de in de brandbrief genoemde problematiek en dus ook geen perspectief dat er concreet iets gaat verbeteren. Bovendien wilde de huidige raad de nieuwe raad niet “voor de voeten gaan lopen”.

De Bezorgde Burgers zijn teleurgesteld, niet gerustgesteld en zeker niet moe gestreden.

Voor een uitgebreider verslag van de meeting inclusief chats, zie: Bezorgde Oirschotse burgers teleurgesteld na online boodschap gemeenteraad


Redactie ZOUT : Wat vindt U?

Welke beoordeling geeft U het college B&W voor de afgelopen periode?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Welke beoordeling geeft U de gemeenteraad voor de afgelopen periode?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

One thought on “Verslag van een fiasco in slow motion

 1. Oirschot is niet de enige gemeente met “bezorgde burgers”
  Het IPLO heeft kennis van de aanpak vna het fenomeen. Veel is herkenbaar. Vooral de adviezen omtrent valkuilen vermijden.
  Hoe participatie kan helpen bij boosheid en polarisatie
  Boze bewoners zijn betrokken bewoners. Maar op een gegeven moment kan de dynamiek grensoverschrijdend of intimiderend worden. Participatie kan helpen om hoog oplopende emoties af te zwakken. Maar participatie kan ook juist olie op het vuur gooien en boosheid versterken. Participatie kan bijdragen aan genormaliseerde verhoudingen.
  https://iplo.nl/participatieomgevingswet/anderenwat/boosheid-polarisatie/
  De ene bewoner is de andere niet. Leer ze kennen.
  https://iplo.nl/participatieomgevingswet/anderenwat/boosheid-polarisatie/verontruste-bewoners-omgaat/

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading