de Enck

RAP AAN DE SLAG.

Twee Oirschotse ondernemers zijn al een hele poos bezig met plannen om de gesloten Enck weer geopend te krijgen. De een is architect met een zeer behoorlijke staat van dienst en de ander een nazaat van nijvere bouwers en zelf al jaren een gevestigde naam in de bouwwereld. We kunnen er dus gerust op zijn dat die twee serieus weten waarover ze praten.
Ik heb geen verstand van bouwen, of begrotingen maken, laat staan dat ik zou weten hoe je zo’n enorm gebouw als De Enck geschikt maakt voor gebruikers en bewoners én het geheel dan ook nog eens exploitabel maakt.
Ik ben meer van de creatieve kant in het leven en heb de vrijheid genomen om de programmering voor de theater c.q. filmzaal al op te zetten. Dus ben ik rap aan de slag gegaan met een verantwoord breed aanbod, zélfs met een workshop waarvan ik vermoed dat de 200 (ruim opgezette) werkplekken op veel belangstelling mag rekenen.

“Ben je niet een beetje voorbarig bezig?”, vroeg laatst een vriend van me. Ik vind van niet. Want let op mijn woorden: als die twee eenmaal in de handen tuffen en aan de slag gaan met mokers en troffels, dan kan het rap gerealiseerd zijn.
Nu de politiek nog, alhoewel men daar het woord rap niet lijkt te kennen.

Jan van der Avort deBije

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading