motorcross

Gemeente geeft voorkeur aan toestemming motorcrossritten boven plaatsen beloofde verbodsborden

Uit : OW 21-7-2021

Gemeente Oirschot kondigde al in 2018 maatregelen aan tegen motorcrossers in de Oirschotse bossen.
Het bos zou verboden gebied worden voor gemotoriseerd verkeer, dus zeker voor motorcrossers. Verbodsborden zouden worden geplaatst. Zie ook de laatste aankondigng in het Oirschots Weekjournaal van 21-07-2021.

Let op : “ZOU“.
Want intussen zijn er wel vergunningen verleend voor motorcrossraces met 400 deelnemers in de Oirschotse bossen, en blijkt de belofte om eind 2021 verbodsborden te plaatsen een loze belofte. Terwijl 2 jaar uitgetrokken was voor een zorgvuldig proces.

En onderhand kun je wekelijks de motorcrossers door de Oirschotse bossen zien scheuren. Ook vandaag weer.

Natuurgebied Oostelbeeers, 19-12-2021

Discussie met deze heren is niet aan te raden.
Er staan immers geen verbodsborden!

Natuurgebied Oostelbeers, de kleine Beerze, 19-12-2021

Handhaving is niet makkelijk. Maar in 2 jaar moet een zichzelf respecterende gemeente als Oirschot toch in staat zijn verbodsborden te plaatsen en zich te bezinnen of vergunningen voor massale motorcrossritten niet het verkeerde signaal afgeven!

Wat vindt U van het argument
dat vergunningen het wildcrossen juist tegen gaan?

Is een pijlenrit hét middel tegen wildcrossen? (2)

Gemeente en Defensie reageren op commotie over offroad-evenementen

Niet iedereen wordt blij van de offroad-evenementen op de Oirschotse Heide. De gemeente heeft twijfels bij een nieuwe vergunning, maar Defensie wil er graag mee door in 2022.

door Rens van Ginneken

In de vorige editie werd er aan de bel getrokken door buurt- en natuurorganisaties over de offroad evenementen die een aantal keren werden gehouden dit jaar op de Oirschotse heide. Defensie organiseert deze samen met MAC Veldhoven, in de hoop zo het veelvuldige wildcrossen in het natuurgebied tegen te gaan. De gemeente gaf een vergunning af voor acht evenementen, maar lijkt nu toch mogelijk af te zien van een tweede vergunningstermijn. Defensie is wel nog positief over de offroad evenementen.

Lees verder in OW

One thought on “Gemeente geeft voorkeur aan toestemming motorcrossritten boven plaatsen beloofde verbodsborden

  1. Ik gun ieder zijn/haar hobby. Ook de motorcrossers. Een georganiseerde rit kan daar onderdeel van zijn als er rekening wordt gehouden met belanghebbenden. Zo lijkt mij dat het op de Oirschotse heide, waar toch ook het leger oefent, mogelijk zou kunnen zijn. Het zal het wildcrossen echter niet tegengaan want dat is nu al aan de (wan-)orde van de dag het geval. Ik zie regelmatig in de bossen en openbaar groen crossmotoren zonder nummerplaten, met nummerplaten vol modder, of met de nummerplaten meer horizontaal dan vertikaal geplaatst en bovendien vaak omgevouwen. (nummerplaten moeten vlak zijn en mogen maximaal onder 60° staan, dus meer vertikaal dan horizontaal.) Er is geen adequate handhaving op de nummerplaten en niet op het crossen. Toezeggingen van de gemeente worden niet nagekomen. Helaas verwonderd geen van dit alles nog in Oirschot.

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading