voorzieningen

Verander muren in deuren

Waarom wordt er in Oirschot en de Kempen de drempels zo onmogelijk- niet- te- nemen- hoog gemaakt om voorzieningen en/of financiële ondersteuning aan te vragen en te krijgen? In plaats van dat je als overheid wil voorkomen dat mensen hier aanspraak op maken en daarmee uit de rotzooi te komen, uit de schulden te blijven en een leefbaar leven kunnen leiden en zeer belangrijk kunnen participeren in de samenleving, ruim eens alle drempels op!

De kwaliteit van leven holt achteruit doordat men de deur niet meer uitkomt of dat je niet veilig meer kunt bewegen en niet meer in contact kunt treden, zeker als je aan de onderkant van de samenleving leeft en domweg de financiën niet hebt om het leed op te lossen. Vereenzaming en lijden in pijn, hetzij geestelijk en/ of lichamelijk, is een vorm van mishandeling en verwaarlozing. Ik ben nog steeds géén enkele ziektekostenverzekering tegen gekomen die ALLES vergoed, en zeker niet voor de minima!

De drempels opruimen begint bij de gemeenteraad en bekijk daarin alle verordeningen in het sociaal domein op wet- en regelgeving. Breek de kaders en beleid open en schuw niet om kritisch en standvastig te zijn. Het gaat om mensen!

Y.Mus

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading