de Enck

Heropening Theater De Enck in Oirschot is van de baan

Janske Mollen 20-05-22

OIRSCHOT – De heropening van theater en Cultureel Centrum De Enck in Oirschot is van de baan. De hiervoor opgerichte Stichting Cultureel Centrum Oirschot heeft samen met initiatiefnemers Frank van Laarhoven en André van de Ven besloten de samenwerking te beëindigen. Terug bij ‘af’.

Begin mei bleek na een overleg tussen gemeente, initiatiefnemer, stichtingsbestuur en de beoogd horeca-exploitant dat het ‘niet lukt om De Enck op korte termijn weer open te krijgen als sociaal-culturele faciliteit’.

,,Het plan om de doorstart te maken, wordt door ons niet als uitvoerbaar gezien”, zegt voorzitter Bart Lips van de Stichting. ,,Aanvankelijk waren we heel enthousiast. De zaal zou weer open gaan en de bovenzaal konden we gaan gebruiken. De foyer zou door de dochter van Frank van Laarhoven als een soort Brownies & Downies worden gebruikt.”

Maar toen de stichting wat dieper in de materie dook, leek dat horecaplan niet te kloppen, zegt Lips. ,,Dat zou weliswaar van 10.00 tot 17.00 uur open zijn, maar als het ’s avonds gesloten is, kunnen de verenigingen er geen gebruik van maken. Terwijl we dat sociaal-culturele aspect juist moeten bewaken.”

Lees verder : Eindhovens Dagblad

2 thoughts on “Heropening Theater De Enck in Oirschot is van de baan

 1. Wat een eenzijdig geschreven artikeltje. Lezing van de ondernemers ontbreekt. Artikel gaat hierdoor volledig mank. Bovendien is de kop ‘….van de baan’ ongefundeerd.

 2. Cultureel centrum Oirschot.

  Stomverbaasd lazen wij het artikel in het ED van 19-05 met betrekking tot de overname van ‘De Enck’ en met name de theaterzaal. Door schijnbaar nieuwe zienswijze zou het stichtingsbestuur zich genoodzaakt zien om hun medewerking te beëindigen. Het bestuur stopte de samenwerking en daarmee zou volgens het artikel de heropening van de baan zijn. Een weerwoord van de initiatiefnemers ontbreekt waardoor het artikel eenzijdig is geschreven en mank gaat.
  Er is veel gepraat en na heel veel wikken en wegen stonden de neuzen dezelfde kant op en hebben alle partijen groen licht gegeven voor het plan dat twee ambitieuze Oirschotse ondernemers hebben gepresenteerd. Deze ondernemers steken hun nek uit met dit plan. Wij laten het ons niet gebeuren dat het culturele hart van ons dorp, in het zicht van de haven, alsnog wordt ontnomen. Wij roepen B & W, Gemeentebestuur, inwoners van Oirschot en de initiatiefnemers op niet nu op te geven maar juist door te zetten.
  Onze toneelopvoeringen staan gepland voor 3 en 4 februari 2023.
  Tot dan, in de theaterzaal van het cultureel centrum!

  Toneelvereniging Uit de Bocht.
  reacties@uitdebocht.nl

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading