Leeuwenakker

Buurman wil dat varkensboer stopt met bouwen in Middelbeers: ‘Ik procedeer door tot het einde’

Janske Mollen 08-12-21, 06:00

MIDDELBEERS – Woest is Henk van Wijk uit Middelbeers. Op de gemeente Oirschot en op varkensboer Van Aaken. Die laatste is volgens hem aan het bouwen zonder vergunning en de gemeente zou daar niet op handhaven. ,,Ik wil rechtvaardigheid”, beet hij de commissie bezwaarschriften vanavond toe.

Lees verder > ED Premium

Zie ook : ZOUT > Leeuwenakker

Redactie ZOUT
Recent heeft de gemeenteraad zich uitgesproken over het veeteeltbeleid van de gemeente Oirschot. De kadernota uit 2012 biedt ruimte aan uitbreiding van de veeteelt in Oirschot. Slechts 1 partij (D66) sprak zich uit tegen de geconstateerde trend van intensivering van veehouderijen (meer varkens per bedrijf).
Zie : ZOUT > Themasessie Veehouderij

De bezwaarschrift commissie hoort natuurlijk recht te doen aan bezwaren tegen de bouw van omwonenden en zich niet te laten beïnvloeden door politieke uitspraken van de gemeenteraad.

Gesprek over andere locatie voor Van Aaken

Wethouder Piet Machielsen van Oirschot.

Redactie 11-07-12, 12:26 

OIRSCHOT – Varkensboer Van Aaken en de gemeente Oirschot praten nog over een mogelijke andere locatie voor zijn nieuwe stal.

Tegelijkertijd starten B en W wel de procedure om verhuizen naar Leeuwenakker 2 in Middelbeers mogelijk te maken. Maar dat gesprek gebeurt op basis van vrijwilligheid; Van Aaken heeft immers grond en een bestaand bedrijf op Leeuwenakker 2. Wethouder Piet Machielsen zegt dat de gemeente er wettelijk ook niet onderuit kan om de bouwvergunning voor een stal van 1,5 hectare te verlenen.

Voor bewoners van Huijgevoort/ Heiakker in Middelbeers komt het besluit van het college van B en W toch als ‘een schok’, zegt woordvoerder Henk van Wijk. Het bedrijf komt veel dichter bij het buurtschap te liggen en dus neemt daar de toch al aanwezige stankoverlast toe.

Van Aaken beëindigt zijn bedrijf op Voorteindseweg 14. Daar krijgt hij de mogelijkheid om drie woningen te bouwen.

Lees verder > ED

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading