voorzieningen

Aanleg van glasvezel in Oostelbeers gestart

vanaf 1 Nov. is de aanleg van glasvezel in Oostelbeers gestart. Dit ondanks het niet halen van het minimum percentage (30% per 16 Juni ) aanmeldingen op de afgesproken datum. Op zich niet zo’n probleem maar wel raar dat eea door de gemeente toch wordt doorgezet.

Erger is het feit dat in de vd Sandestraat , aan de ingang van het parkje, een enorme zgn POP kast wordt geplaatst.

Dit zonder overleg met, of kennisgeving aan, de bewoners. Dit parkje is een mooi groen plekje in de kom van Oostelbeers. Het moet toch mogelijk zijn een minder zichtbare en storende plaats in de kom te vinden. Op klachten via mail of telefoon is door de gemeente , tot nu, nog geen reactie gekomen.

Zo’n zelfde kast wordt ook in Middelbeers en Spoordonk geplaatst. In Oirschot komen mogelijk drie van dergelijke kasten.!! Zijn de omwonende daar van op de hoogte ? Bijgevoegd foto van hoe mooi het nu is en een foto impressie met kast.


De graafwerkzaamheden wordt door een buitenlandse graafploeg gedaan, op zich niks mis mee. Maar pas na klacht uit de buurt werd een Dixie geplaatst, tot die tijd het parkje en omgeving als toilet. Mensen hebben geen fatsoenlijke pauze locatie ; niet acceptabel komende winter lijkt mij.

Harrie Senders


Naschrift van de redactie

Vandaag praatte Dorpsvisie op de markt van Oostelbeers met marktbezoekers.

Dorpsvisie maakt een praatje met bezoekers van de markt in Oostelbeers


Voor Harrie Senders een prima gelegenheid om de plaatsing van POP kasten voor te leggen aan de aanwezige partijleden en fractie leden. Ook aanwezig was wethouder Langens die graag even meeliep naar het parkje om daar de geplande POP kast te bekijken. Ze kon niets beloven, maar zegde toe na te gaan in hoeverre de gemeente alsnog invloed kan nemen op de plaatsing van deze en de andere POP kasten die binnenkort in heel Oirschot gaan verschijnen.

Harrie Senders en zijn buurman bekijken samen met Wethouder Langens de lokatie van de POP kast.

Uit de media

Glasvezelstation zorgt voor beroering in Oostelbeers
Het is een hele Pop-kast

Omwonenden aan de Van de Sandestraat in Oostelbeers luiden de noodklok vanwege een flink glasvezelstation dat het zicht op ‘hun’ parkje dreigt te bederven. De gemeente lijkt de grote afwezige in dit verhaal: de klagers moeten het maar oplossen met het glasvezelbedrijf en de aannemer, zo lijkt het.

Rens van Ginneken 1 december 2021

Lees verder in het Oirschots Weekjournaal

One thought on “Aanleg van glasvezel in Oostelbeers gestart

 1. De fractievoorzitter van het CDA Joep van de Ven belde ons met de mededeling dat de tekst niet geheel juist is.
  De gemeente is hier geen initiatiefnemer en heeft dus geen beslissing genomen om toch fiber aan te leggen ondanks lager aantal aanmeldingen.
  Wel is het plaatsen van grotere bouwwerken vergunningsplichtig. Onduidelijk is of voor deze POP kasten vergunning is aangevraagd.

  Vanmorgen heeft wethouder Langens polshoogte genomen en zegde toe te laten onderzoeken of de gemeente sturing kan geven aan de plaatsing van deze POP boxen.

  ZOUT staat open voor reacties van lezers en neemt geen verantwoodelijkheid voor de inhoud.
  Zij vertrouwt op de kritische instelling van lezers die, als zij onjuistheden zien of een andere mening hebben, in het reactie gedeelte van zich laten horen.
  In dit geval hebben we zelf even het bericht van Joep van de Ven hier geplaatst. Politici hebben het – zeker in deze tijd – best druk!

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading