voorzieningen

Lia, waar ben jij?

Heel kort gezegd gaat het er over dat iedereen mee kan doen en er rekening mee gehouden wordt in onze gemeente en dat alle plannen worden aangepast. En dan merk je dat er géén LIA is en dat er eigenlijk niets is aangepast en ook niet zo gemaakt dat iedereen er gebruik van kan maken, zelfs de gemeentelijke site niet.

Vanaf 2016 zou iedere gemeente een LIA oftewel een Lokale Inclusie Agenda moeten hebben en als je hiernaar vraagt weet niemand op het gemeentehuis wat dat is! Je voelt je met recht een roepende in de woestijn en men negeert de boodschappers al zo verdomd lang. Het zou zo gemakkelijk kunnen zijn dat bijvoorbeeld een moeder met een kinderwagen, een leverancier met een steekwagen, een rolstoeler of rollatorgebruiker of anderszins invalide, een blinde en/of slechthorende, digibeten en analfabeten en alle combinaties aan burgers, gebruik kunnen maken van wat Oirschot te bieden heeft en dat je in deze plaats kunt wonen en werken en recreëren zonder belemmeringen en in alle vrijheid.

  • Voorlopig komt het erop neer dat je gratis vliegles (op eigen risico en op eigen kosten) kunt krijgen bij de Stönner Meijwaardbrug want daar zijn ze de afrijbeveiliging vergeten in de bochten boven de trappen.
  • De rolstoelpaden op het legeroefenterrein gepland zijn op de fietspaden.
  • In het kader van de verbindingsweg Kempenweg – Eindhovensedijk een paar zeer gevaarlijke kruispunten willen realiseren voor fietsers en niet de veilige route willen maken aan de Noordzijde. Over diezelfde verbindingsweg men gevaarlijke situaties wil creëren door in en uitvoegend verkeer met filevorming tot gevolg en daar de natuur willen weghalen.
  • A 58 verbreding men géén ecoduct en géén aquaduct wil maken om zo de lucht, geluidskwaliteit en leefbaarheid te bevorderen.
  • KW 03 fietsbrug nabij het Beatrixkanaal nog steeds niet weet waar dat kreng komt te liggen, hoe hoog en géén beschermingsmaatregelen voor fietsers en voetgangers aangedaan door de ronkende vrachtwagens die onder deze brug door moeten.
  • Men nog steeds niet op het gemeentehuis mag horen en meepraten wat er bij de informatie bijeenkomsten/opiniërende / besluitvormende vergaderingen op tafel gelegd wordt omdat je analfabeet of digibeet of minima bent die géén computer kan betalen en men er steeds meer vanuit gaat dat je alles gedwongen op internet moet vinden. De papieren versie is niet meer mogelijk, ook niet voor informatie te verkrijgen!
  • Zoals de mindervaliden zeggen “je kunstgebit uit je bek rammelt” als je naar het centrum van Oirschot rijdt.
  • De Groene Corridor beter van naam verandert in de Grijze Corridor met een plantje ervoor. Waar men nog een fatsoenlijk groot gemengd bos kan vinden voor de broodnodige verse frisse lucht en groen voor de stress te verminderen en energie op te doen.

meedoen is belangrijk

En zo kan ik nog uren door gaan. Belangrijk hierbij is ook dat Oirschot zich gaat houden aan de CROW regels en dat geldt zeker ook voor de uitvoering van hun plannen! Nu blijft de vraag wanneer gemeente Oirschot een Lokale Inclusie Agenda gaat maken… want dat zijn ze al verplicht te hebben (al vanaf 2016)?

Y.Mus

Geef een reactie

Ontdek meer van ZOUT

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading